In deze rubriek vind u de laatste berichten van het comité

Lisse, 25 april 2021

Deelnemers bedankt!

Wat was de alternatieve Coronaproef Bloemenmozaiek geslaagd! Graag willen wij alle deelnemers bedanken voor hun inzet, enthousiasme en prachtig gemaakte mozaïeken! Door jullie was het een overweldigend succes!

We hopen dat we in de loop van dit jaar de coronavoorschriften achter ons kunnen laten en dat er in 2022 weer een Bloemenmozaiekwedstrijd met een fietsroute kan plaatsvinden.

 

 

Lisse, 20 april 2021 

Aan de deelnemers,

Fantastisch dat je je hebt ingeschreven voor de Coronaproef Bloemenmozaiek.

Voordat je aan de slag kunt even een paar praktische zaken:

Op donderdag 22 april vanaf 12.00 uur worden de materialen - 1 tempexplaat van 50x50 cm, de gemengde bloemen en spelden - buiten voor de woning afgeleverd. Wij vragen je om 2 curvers of een wasmand buiten te plaatsen, zodat wij de bloemen daarin kunnen overhevelen.

Meer bloemen nodig? Stuur een whatsapp of berichtje naar Dorien Wassenaar 06-51023431. Maar OP =OP

Tevens ontvangen wij graag foto's van de voorbereidingen en/of het eindresultaat. Foto's kunnen worden gemaild naar info@bloemenmozaieklisse.nl 

De foto's worden met vermelding van de straatnaam waar het mozaïek staat op de website en Facebook geplaatst.

Veel succes en plezier!

 

 

Lisse, 13 april 2021

Update kleine MOZAIEKEN 2021

We hebben alle inschrijvingen ontvangen om kleine mozaieken te maken waarmee het dorp in het weekend van 24/25 april wordt versierd.

Totaal zijn er 100 aanmeldingen en hiermee is het maximum bereikt.

Donderdag 22 april worden de materialen bij u thuis bezorgd.

Begin volgende week volgt de laatste informatie. 

 

 

 

Lisse, 26 januari 2021

DE BLOEMENMOZAIEKWEDSTRIJD 2021 WORDT HELAAS NIET GEORGANISEERD.

Dit is vandaag besloten door het comite, dat de afgelopen jaren dit evenement met zoveel enthousiasme heeft georganiseerd.

Vorig jaar hoopten we dat we covid-19 in 2021 onder controle zouden hebben en dat het voor iedereen in Nederland weer veilig zou zijn.  Ondanks alle inspaningen het afgelopen jaar is dit nog niet bereikt en naar  verwachting komt er in maart/april nog een 3e golf. Gelet op de huidige maatregelen voorziet men nog geen versoepelingen. Het organiseren van dit evenement past niet in het pakket van maatregelen die nu gelden.

 

 

 

 

Lisse, 27 augustus 2020

DAHLIAMOZAIEKEN OP HET WATER AAN DE WESTELIJKE RANDWEG  NABIJ KEUKENHOF TE LISSE

LISSE – De commissieleden van Stichting Bloemenmozaïeken Lisse, die de hyacintenmozaïeken in het voorjaar verzorgt, en Stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek zijn er klaar voor. Donderdag wordt gestart met het steken van het Dahliamozaïek dat een plek krijgt op het onder water staande bollenveld van kweker Henk Verdegaal langs de Westelijke Randweg, nabij Keukenhof  in Lisse. Dat onder water staan is vanwege milieuvriendelijke aanpak ter bestrijding van aaltjes, ongedierte en bollenresten.

De benodigde Dahlia’s zijn woensdagavond 26 augustus vanuit Zundert naar Lisse gebracht. De kwekers in de Bollenstreek hadden de Dahlia’s al gemaaid vanwege de afgelaste mozaïekwedstrijd en het afgeslankte Holland Dahlia Event. In Zundert ging het Dahliacorso niet door, dus vandaar. Het idee voor het mozaïek ontsproot bij 2 commissieleden die bedachten hoe leuk het zou zijn een mozaïek te plaatsen in het onder water staande bollenveld langs de Westelijke Randweg. Ze ontwierpen een uit losse elementen bestaand mozaïek: een visarend en tien vissen.  De arend pakt dan als het ware een vis uit het water.

Het idee werd direct gedragen door de besturen van Stichting Bloemenmozaïeken Lisse en Stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek. Zij zien het als een kleine troost voor de afgelaste mozaïekwedstrijden wegen de coronacrisis.”

Donderdagochtend wordt begonnen met de vissen uit te snijden uit piepschuim en op hout uit te zagen en vervolgens worden daar de dahlia’s op gestoken. De verwachting is dat het geheel donderdagavond  geplaatst gaat worden in het water. Juist doordat het ontwerp uit losse onderdelen bestaat kunnen deze  corona veilig door de stekers met de Dahlia’s worden bedekt. Met het steken wordt donderdag gestart, zodat het Dahliamozaïek vanaf vrijdag al te bewonderen is. Het hele weekend van 28,  29 en 30 augustus zullen passanten van de Westelijke Randweg in Lisse verrast worden door dit toch nog onverwachte Dahliamozaïek!

 

 

Lisse, 19 maart 2020

DE BLOEMENMOZAIEKWEDSTRIJD VAN 18 APRIL 2020 WORDT AFGELAST.

Het comité heeft vandaag besloten om de bloemenmozaïekwedstrijd van 18 april af te gelasten.

Helaas door de ontwikkelingen van het coronavirus en de vele evenementen in de Bollenstreek die worden afgelast, vinden wij het niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan. De gezondheid en welzijn van de vrijwilligers en deelnemers heeft voor ons de allerhoogste prioriteit.

 

   

November 2018: Onze voorzitter neemt afscheid en Dave van der Lans neemt het stokje over. (zie foto)


 

Lisse 14 maart 2018

Lisses nieuwblad artikel

Lisse 14 maart 2018

Bloemenmozaieken ook hip onder 'jongeren': "Ik heb er de hele week voor vrij genomen" 
Het Lisses Nieuwsblad heeft op 14 maart 2018 een publicatie geschreven over de bloemenmozaieken wedstrijd.

===================================================================================

 

 

 

======================================================================================