Van de voorzitter

Lisse, 27 mei 2019

Het mozaïeksteken was weer een feest!!

Met veel plezier kijk ik, als nieuwe voorzitter, terug op de mozaïekwedstrijd van 2019.

Het was zaterdag 20 april een zeer geslaagde dag, prachtige mozaïeken en prachtig weer! Het is bijzonder om te zien dat er zovele creatieve ontwerpen tot een kleurrijk mozaïek worden omgetoverd. En ondanks dat de hyacinten niet de beste kwaliteit hadden, was het resultaat toch prachtig. Helaas was ik als voorzitter bij de prijsuitreiking afwezig door persoonlijke omstandigheden. Denis Wassenaar heeft dit jaar als vice-voorzitter de prijsuitreiking op een heel geslaagde manier gedaan.

De jury ging op al vroeg op pad om alle mozaïeken te beoordelen, dit werd zeer zorgvuldig gedaan. (zie uitslag op onze website)

De spanning en verrassing over de uitslag is ieder jaar weer een bijzonder moment.  Tijdens de prijsuitreiking ontving de familie Wilson, die voor de 25ste keer  een mozaïek heeft gestoken, een extra prijs. Bij dit speciale jubileum hoort een beker en deze werd uitgereikt door mw. Carla Kieft, voorheen actief betrokken bij de mozaïeken vanuit de VVV.

De buurtprijs werd door dhr. Kees van der Zwet uitgereikt aan de buurt Willem-Alexanderplein, de enthousiaste groep mensen die met elkaar een mozaïek en de straatversiering hebben verzorgd, maar ook actief zijn bij burendag. De overige prijzen werden uitgereikt door Denis Wassenaar.  De ereprijs/wisselbeker werd net zoals vorig jaar gewonnen door de Prikploeg Vrijheidsstraat met hun versie van de Mona Lisa. Een bijzonder kleurrijk mozaïek.

De fietsroute in combinatie met de kunstroute was mede door het mooie weer ook populair, vanaf donderdagmiddag was deze beschikbaar en vanaf zaterdagochtend is er heel veel tijdens de Paasdagen gefietst. Er zijn zeker 2500 plattegronden opgehaald op en ook via de website is deze 1500 keer gedownload.

Vanaf deze plek wil ik de medewerkers en de financiers bedanken voor hun bijdrage, zonder hun hulp, is dit evenement niet mogelijk. Verder wil ik de deelnemers bedanken voor de hartelijke ontvangst bij het bezoek van de mozaïeken en  de vele enthousiaste verhalen die jullie met het comité delen. Dat is waar we het voor doen.   

Ook de pers willen wij bedanken voor hun positieve aandacht zowel bij de inschrijving, bij het maken van de mozaïeken en de prijsuitreiking.

Wij gaan door, volgend jaar is het al weer het 9e jaar dat de wedstrijd  wordt georganiseerd door ons comité. Het positieve van dit  bloemrijke evenement leidt ertoe dat we nu al sponsors voor 2020 hebben en ook al de eerste toezeggingen van een aantal deelnemers.

Wij hopen natuurlijk dat u zich allen weer inschrijft en dat we kunnen genieten van uw creativiteit.

Graag tot volgend jaar.

Dave van der Lans