Van de voorzitter

Maandag 23 juli 2018

Bloemenmozaïekwedstrijd 2018: Heel Lisse in Kleur

Zaterdag 21 april werden de mozaïeken tijdens de Corso-dag in alle vroegte opgesteld. De jury ging al rond 8 uur op pad in verband met de drukte in de Bollenstreek.

Gelukkig zijn er weer veel mooie mozaïeken gemaakt. Door het uitstellen van de wedstrijd waren er iets minder deelnemers dan vorige jaar. Wel waren er 5 deelnemers met een straatversiering, dit maakte het dorp nog feestelijker op deze dag.

De prijsuitreiking, die plaats vond bij Basso, was goed bezocht en het was ook weer spannend welke deelnemer/groep in de prijzen zou vallen.

De jury, die nu uit 5 leden bestaat, had weer een moeilijke taak uit te voeren en met de beoordelingslijst werd ieder mozaïek serieus beoordeeld.

De erebeker/wisselbeker werd uitgereikt aan de Prikploeg van De Vrijheidsstraat met hun mozaïek Once-in-a-Lifetime.

De winnaar van het 3-D mozaïek is SV Kindervreugd met het mozaïek “Wij zijn zo trots als een pauw” en dat begrijpen we met het winnen van deze prijs.

De buurtprijs werd uitgereikt door onze burgemeester mevrouw Lies Spruit aan de buurt Broekweg/Sublime Team met hun mozaïek “Liefs uit Lisse”

Zoals ieder jaar lagen de uitslagen dicht bij elkaar. (zie ook de uitslag op onze website onder Prijsuitreiking) 

Nieuw dit jaar is dat deelnemers die voor de eerste keer meedoen, in totaal 6, een aparte aanmoedigingsprijs kregen, deze vermelding konden ze bij hun mozaïek zetten.

Een van de nieuwkomers was een Belgische deelnemer, wellicht een eerste stap naar een internationaal evenement?

De fietsroute gecombineerd met de kunstroute was ook weer populair, vanaf donderdag was deze beschikbaar en vanaf zaterdagochtend is er veel gefietst.

Ook dit jaar werd de gedrukte fietsroute in zijn geheel gesponsord door GraphicView.

Er zijn zeker zo’n 3000 exemplaren opgehaald en ook via de website is hij 1000 keer gedownload.

Volgend jaar is het al weer het 8e jaar dat de wedstrijd wordt georganiseerd door ons comité. Het positieve van dit geslaagde evenement leidt ertoe dat we nu al een aantal sponsors voor 2019 hebben en ook al de eerste toezeggingen van een aantal deelnemers.

Wij hopen natuurlijk dat u zich weer inschrijft en de uitdaging weer aangaat.

De wedstrijd zal in 2019 op zaterdag 20 april plaats vinden.

Graag tot volgend jaar.

Ton Bon,Voorzitter