Van de voorzitter

Bloemenmozaiekwedstrijd 2017: Een Bloemrijk Paasweekend 

Op zaterdag 15 april zijn de mozaïeken weer beoordeeld door de jury en vond de prijsuitreiking plaats bij restaurant de Nachtegaal.

Deze bijeenkomst was goed bezocht en de spanning was hoog over de eventueel behaalde prijs door de deelnemers. Met ruim 200 deelnemers zat de stemming er goed in. Totaal hebben meer dan 1000 mensen weer meegewerkt aan de totstandkoming van de mozaïeken. Ook het grote mozaïek op het Vierkant bleek veel mensen te trekken. Wij kijken weer terug op een zeer geslaagde wedstrijd, wat een mooi begin was van het Paasweekend. Hierdoor kon men op zondag en maandag genieten van de mozaïeken en de Kunstroute. Ook die viel weer goed in de smaak, met meer deelnemers en bezoekers dan vorig jaar.

De jury had een moeilijke taak uit te voeren, maar met hun lijsten wordt ieder mozaïek goed beoordeeld. De uitslagen liggen vaak heel dicht bij elkaar. (zie ook de uitslag op deze website)

De winnaar van de erebeker/wisselbeker was de groep van De Brug met hun mozaïek “Meesterlijk”.

De buurtprijs werd uitgereikt door wethouder Cees Ruigrok aan de buurt Driehuizenpark met hun mozaïek “David Bowie”.

Mede dankzij de informatieve-avond die wij in samenwerking met de gemeente Lisse hebben georganiseerd, hadden we weer rond de 40 inschrijvingen, waardoor ook weer nieuwe groepen enthousiast zijn gemaakt en hun resultaten mochten er zeker zijn!

De combinatie met het Kindercorso gaf veel drukte in het centrum, waarbij we ons bloemendorp goed konden promoten.

De fietsroute gecombineerd met de kunstroute was ook weer populair, vanaf donderdag was deze beschikbaar en vanaf zaterdagochtend is er heel veel gefietst.

Ook dit jaar werd de gedrukte fietsroute in zijn geheel gesponsord door  GraphicView.

Er zijn zeker zo’n 3000  exemplaren opgehaald en ook via de website is hij 1500 keer gedownload.

Ook in de pers ontvingen wij veel positieve aandacht zowel bij de informatieavond  als bij de prijsuitreiking.

Volgend jaar is het al weer het 7e jaar dat de wedstrijd  wordt georganiseerd door ons comité. Het positieve van dit geslaagde evenement leidt ertoe dat we nu al een aantal sponsors voor 2018 hebben en ook al de eerste toezeggingen van een aantal deelnemers. 

Wij hopen natuurlijk dat u zich allen weer inschrijft en de uitdaging weer aangaat. 

Graag tot volgend jaar.

Ton Bon,Voorzitter