Van de voorzitter

3 april  2017  

Van de voorzitter

Het voorjaar komt tot bloei en we zien onze omgeving weer mooi in kleur komen.

Een goed teken voor de mozaïekwedstrijd. We gaan er vanuit dat er voldoende bloemen beschikbaar zijn.

Er zijn nu 39 inschrijvingen voor de Mozaïekwedstrijd en 14 aanmeldingen voor de Kunstroute.

Daarnaast is er een bijzonder initiatief met een groot aantal horecaondernemers op het Vierkant, de VVV en het museum De Zwarte Tulp. Zij zullen een wat groter mozaïek gaan steken op het Vierkant waarbij de link met Lisse en een zwarte tulp gemaakt wordt.

Men zoekt nog vrijwilligers die op donderdag 13 en/of vrijdag 14 april een ochtend of middag mee willen steken. U kunt zich hiervoor opgeven bij Dorien Wassenaar (06- 51023431).

Dinsdag 14 maart is in samenwerking met de gemeente Lisse een succesvolle informatieavond georganiseerd op het Gemeentehuis. Er waren zo’n 30 geïnteresseerde personen.

De presentatie van de vorige winnaar  van de Buurtprijs  - het Bloembinderspark - was helder en informatief. De jury gaf enkele  tips over het steken en de afwerking. Dit moet nog een aantal mensen over de streep getrokken hebben. Er werden ook weer foto’s van de 3D- mozaïeken uit Limmen getoond, deze waren voornamelijk ter inspiratie. Daarna kon men nog enkele hyacintnagels proefsteken.

Buurtregisseur Monique van de Weijden verwelkomde iedereen en gaf het belang aan van heen gemeenschappelijke activiteit, waardoor de contacten in de buurten beter worden en je elkaar eerder kunt vinden als er iets is.

Dit jaar valt onze Mozaïekwedstrijd als ook het Kindercorso weer onder het Flower Festival Lisse waarbij allerlei marketing-activiteiten rondom het BloemenCorso en de Bollenstreek uitgevoerd worden.

Kortom vanaf 8 april tot 30 april bloeit de Bollenstreek volop.

De  hyacinten zijn besteld bij de kwekers en we hopen dat de kwaliteit van de bloemen goed zal zijn. Op woensdag 12 april kunt u de hyacinten ophalen.

Verder zijn we heel blij dat er weer voldoende enthousiaste ondernemers in Lisse zijn die ons weer sponseren, waardoor wij de wedstrijd kunnen blijven organiseren.

Dit jaar worden de plattegronden weer door GraphicView uit Lisse gedrukt en gesponsord. 

Ik wens u allen veel succes met uw voorbereidingen en veel plezier!

Ton Bon

Voorzitter