Van de voorzitter

21 januari 2019

Van uw nieuwe Voorzitter 

Beste mozaïekliefhebbers,

Voor mij, Dave van der Lans, een nieuw jaar met mooie uitdagingen, waarvan er een is het mede organiseren van de Bloemenmozaïekwedstrijd.

Ton Bon heeft op 18 november afscheid genomen van het comité en ik ben gevraagd om hem als voorzitter  op te volgen. 

De wedstrijd ken ik als Lisser, als deelnemer en de laatste jaren als fietser van de route met mijn kinderen langs de vele mozaïeken. Na enkele mooie gesprekken over deze rol en de organisatie van de wedstrijd vind ik het een eer dat het bestuur mij hiervoor heeft benaderd en ik een bijdrage kan leveren aan het behouden en uitbreiden van dit prachtige Lissese evenement. Met veel  plezier kijk ik er naar uit om een deel te zijn van  dit mooie plaatselijke evenement voor jong en oud.

Dit jaar wordt voor de 8e keer de Bloemenmozaïekwedstrijd georganiseerd.  Mede door de vele enthousiaste  reacties  beseffen we hoe mooi het is om dit evenement te blijven organiseren en hoe kleurrijk wij Lisse kunnen maken. Dit jaar valt ons evenement in het Paasweekeinde en dat is dan 1 week na het Bloemencorso.

Deze maand hebben de deelnemers van 2018 en voorgaande jaren een uitnodiging  ontvangen om zich weer in te schrijven voor de wedstrijd.  Ik nodig dan ook graag alle deelnemers van 2018 weer uit, als ook  alle geïnteresseerden en/of vertegenwoordigers van de Middenstand, bedrijfsleven en andere instellingen zoals scholen, verzorgingstehuizen etc.  uit om deel te nemen aan de Mozaïekwedstrijd 2019.

Verder zijn wij actief met het benaderen van sponsoren met name bij het bedrijfsleven om de sponsoring zo goed mogelijk rond te krijgen. Gelukkig hebben we al een aantal voorlopige toezeggingen. Het  zal duidelijk zijn dat sponsoring van groot belang is om de mozaïekwedstrijd te doen slagen.

De mozaïekwedstrijd wordt dit jaar op zaterdag 20 april 2019 gehouden.

Inschrijven is tot 29  maart mogelijk.  Dus aan u de taak om weer een  mooi en origineel ontwerp te maken. De technische commissie staat weer klaar om specifieke wensen te vervullen en alles in goede banen te leiden.

De prijsuitreiking voor deelnemers zal die dag rond 17.00 uur in Lisse plaatsvinden. Naast de prijzen voor de winnaars zijn er certificaten van deelname en een herinneringsvaan per deelnemer beschikbaar. De Gemeente stelt verder een prijs beschikbaar voor de BESTE BUURT. Een door de gemeente vastgestelde jury zal dit beoordelen.

 

De fietsroute is  uiteraard een vast onderdeel en deze zal al op vrijdag beschikbaar zijn. Ook wordt hieraan weer de kunstroute verbonden. Allerlei kunstenaars in Lisse stellen hun ateliers open voor publiek.

Wij kijken weer uit naar het voorjaar en hopen dat de streek weer prachtig in bloei komt en dat we over voldoende hyacinten kunnen beschikken zodat de wedstrijd weer een groot succes wordt.

 

Ik ben benieuwd naar de resultaten van uw creativiteit en wens u veel succes. 

Dave van der Lans,

Voorzitter