Van de voorzitter

15 november 2018

Afscheid als voorzitter

In 2019 organiseren wij inmiddels voor de 8e keer de Bloemenmozaïekwedstrijd in Lisse. Echter voor mij als voorzitter is nu het moment gekomen om afscheid van het bestuur van het Bloemencomité te nemen.

Nu ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt, is het tijd voor verjonging en zal ik zelf alleen nog wat hand- en spandiensten binnen de Technische Commissie blijven doen. Met heel veel plezier heb ik vanaf 2012 de voorzittershamer gehanteerd en met de overige leden de mozaïekdagen tot een feest gemaakt. Een ronde langs de mozaïeken, gaf mij de bevestiging dat dit unieke evenement veel vreugde en soms een beetje spanning brengt bij de buurten, scholen en sportverenigingen. Ik heb gezien hoe de afgelopen jaren steeds serieuzer aan de mozaïeken werd gewerkt en de resultaten waren daar ook naar. Ik kijk met trots terug op de behaalde resultaten.

De jaarlijkse prijsuitreiking deed ik met veel plezier en dit was dan ook het hoogtepunt van het evenement. Dat zal ik zeker gaan missen. Net zoals de prettige samenwerking met het comité, waarvan een ieder zijn taak goed vervult, zodat ik als voorzitter mijn rol kon uitvoeren. Ook dank aan de technische commissie en de jury zonder wie wij geen mozaïekwedstrijd zouden kunnen organiseren.

Gelukkig is er een zeer enthousiaste opvolger gevonden, Dave van der Lans, die vanaf nu de voorzitter zal zijn en de schone taak heeft de Mozaïekwedstrijd 2019 te leiden.

Ik dank de vele deelnemers voor hun inzet de afgelopen jaren en wens een ieder weer veel succes en inspiratie. Ik zal zeker de resultaten komen bewonderen.

De mozaïekwedstrijd wordt komend jaar op zaterdag 20 april 2019 gehouden. Dat valt deze keer weer in het Paasweekend en dat is 1 week na het Bloemencorso. Inschrijven is mogelijk vanaf januari 2019

Ik kijk weer uit naar het voorjaar en hoop dat de streek weer prachtig in bloei komt en dat er voldoende hyacinten beschikbaar zijn zodat de wedstrijd weer een groot succes wordt.

Een ieder dank voor de mooie jaren en voor de deelnemers veel succes met uw ontwerp!

Ton Bon,

Afscheidnemende voorzitter